Gravid vecka 18 / Gravidhomoner!

Gravid vecka 18, din lilla bebis har nu börjat utveckla flera basreflexer så som till exempel sugreflexen och göra grimaser. Kanske har du redan varit på ditt första ultraljud eller så räknar du dagarna tills det är dags att se bebisen för första gången.

Bebis
Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.


Mamman
Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.Varför säger dom nästan aldrig om pappan till barnet? Varför får inte vi råd och tips över gravidhormonerna? Det är så mycket skit vi får stå ut med. Det ända man kan göra är att bita ihop och försöka att inte bry sig.
Dock sägs det massa saker som sårar. Fast man vet att det kommer från en gravid som inte menar det hon säger. Det kan komma ord och saker flygandes. :P

Nu väntar vi på att göra ultraljud i mitten av maj. Ska bli kul att se om Loke får en bror eller syster. Jag skiter i vilket, bara det är friskt.  Dock är det kul jävlas med Hanna som säger att det är en tjej. Då säger jag självklart att det är en pojke =)
När man vet vad det är för kön kan man börja köpa in kläder och så.

Hanna jobbar kvällen idag. Jag är ledig så ska fortsätta att titta på Chuck. Är snart inne på säsong 3. Bra med Netflix och VIAPLAY.
Imorgon ska jag hämta prinsen igen, Längtar som en galning. Snart kommer papprerna från tingsrätten med. Hoppas det går som jag vill.

Hoppas ni mår bra där ute! Ta det lugnt på varlborg!
Må väl! / Daniel

vecka 17!

BARNET


Barnet är nu 11-12 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 90 g i början av veckan och ca 120 g vid veckans slut. Huvudet är ännu stort i förhållande till kroppen, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har vuxit. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper bebisen att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått små naglar. Barnet pumpar runt ungefär 24 liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem.


MAMMAN

 Din livmoder är nu lika stor som ett bebishuvud. Livmoderns övre del är ungefär mitt emellan ditt blygdben och din naveln. Den ökade blodvolymen gör att en del kvinnor, känner sig ovanligt varma, får ökad svettning eller blir extra andfådda. Många kvinnor blir även täppta i näsan eftersom slemhinnorna svullnar vilket tros beror på hög halt av graviditetshormoner. Slidan kan avge en ökad mängd sekret. Så länge som flytningarna är doftfria är det inget att oroa sig för. Skulle du få illaluktande flytningar ska du alltid ta upp det med din barnmorska. Behovet av att kissa kvarstår ofta. Slemhinnorna kan vara sköra och lättblödande såväl i näsan som i underlivet. Vid samlag kan man med fördel använda sig av glidslem om man har problem med sköra slemhinnor.

 
Vad är foglossning?

Alla graviditeter medför hormonförändringar och viktökning, men det betyder inte att alla får ont. Cirka 50 % av alla gravida får någon gång under graviditeten ont i ryggen, 30 % av dessa får mycket ont.


PAPPAN

 I vecka 17-18 är det vanligtvis dags för ultraljud. Det är en fosterdiagnostisk undersökning men så klart även ett tillfälle att se barnet vilket är en omvälvande upplevelse. Särskilt för dig som partner som inte genomgår de påtagliga fysiska förändringar som din gravida kvinna gör. På en del mottagningar får man bilder eller en video från ultraljudsundersökningen som ni kan ta med er hem.

Får man ljuga I tingsrätten?

Tydligen får man det.
Var i tingsrätten igår angående vårdnaden om Loke.

Det kom massa lögner från mitt ex och hennes "vittne" som var hennes mamma som enbart pratade om vårt förhållande från början. Så vet inte riktigt vad hon hade att tillföra.

Antingen kommer det bli mer tid med Loke som är Onsdag - måndag eller varannan vecka. För ensam vårdnad kommer hon inte få.

Det var det hon och hennes advokat/jurist yrkade. Under huvudförhandlingen så ändrade hon sig och sa att "Loke behöver ha båda sina föräldrar". Vart finns den logiken? Hon vill ha ensam vårdnad men att Loke ska ha rätt till sina båda föräldrar?

Hänger inte med vad hon menar faktiskt.
Samt att hon har "hört" att Hanna är gravid. Men snälla, IP adresser får man upp. Och finns appar som man kan se vem som kollar ens instagram. Så vet att du/ni inte "råkat" höra.

Hon och hennes advokat / jurist hävdar att Hanna inte kommer bli en bra mamma. Hur i helvete kan man säga något sådant? Hanna är helt underbar med barn. Hon har jobbat på dagis i 6 år innan vården. Så dom vet inte vad dom pratar om! Blir så arg och kränkt över det.
Någon är bitter över att Loke ska få ett syskon. Jag och Hanna är stolta och glada över att Loke ska få ett syskon!

Läste ett papper från soc där EX:et hävdar att Loke luktar svett, har bajs kvar och schampo i håret när han kommer hem till henne.

Men efter en heldag på lek och buslandet och inte fan luktar han svett och det har han aldrig gjort. Så vet inte vad som luktar hemma hos henne.

Bajs. Ja barn bajsar. Kan vara det han håller på med.

Schampo. Visst, det kan ligga kvar lite då han hatar att få vatten över huvudet. Men aldrig sätt att det finns kvar.


Att dom tog upp gamla inlägg från bloggen är intressant. Borde man inte läsa allt då? Inte bara ta ut lite. Då får man ju ett sammanhängande och det kan man ju inte använda som "bevis".

Sen är jag främlingsfientlig. Visst är jag. Jag är för palestina istället för Israel. Samt vännerna som är från Eritrea och Iran. Så ja jag är tydligen främlingsfientlig.

Men det är ju en tolkningsfråga. Ibland är jag inte sugen på att träffa nya människor efter jobbet. Dom är ju främlingar. så det är ju en fråga om jag är fientlig då. Men skit samma.

Hon hävdar att jag har koll på henne och har spioner. Jo men visst. Vår by är ju såååå stor. Och att jag umgås med folk och lär känna nya som träffar Loke. Dom vet hur han ser ut. Inte så konstigt då att man kan få ett sms där någon skriver att dom har sätt Loke med henne och Mormor.
Hänger man med sin mamma hela tiden lär man ju inte känna nytt folk.

Tydligen skulle jag förtala henne hävdar dom med. Är det förtal att skriva vad hon har sagt och min syn på det hon har sagt? Är detta förtal oxå?


Visa fler inlägg