Gravid vecka 18 / Gravidhomoner!

Gravid vecka 18, din lilla bebis har nu börjat utveckla flera basreflexer så som till exempel sugreflexen och göra grimaser. Kanske har du redan varit på ditt första ultraljud eller så räknar du dagarna tills det är dags att se bebisen för första gången.

Bebis
Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.


Mamman
Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.Varför säger dom nästan aldrig om pappan till barnet? Varför får inte vi råd och tips över gravidhormonerna? Det är så mycket skit vi får stå ut med. Det ända man kan göra är att bita ihop och försöka att inte bry sig.
Dock sägs det massa saker som sårar. Fast man vet att det kommer från en gravid som inte menar det hon säger. Det kan komma ord och saker flygandes. :P

Nu väntar vi på att göra ultraljud i mitten av maj. Ska bli kul att se om Loke får en bror eller syster. Jag skiter i vilket, bara det är friskt.  Dock är det kul jävlas med Hanna som säger att det är en tjej. Då säger jag självklart att det är en pojke =)
När man vet vad det är för kön kan man börja köpa in kläder och så.

Hanna jobbar kvällen idag. Jag är ledig så ska fortsätta att titta på Chuck. Är snart inne på säsong 3. Bra med Netflix och VIAPLAY.
Imorgon ska jag hämta prinsen igen, Längtar som en galning. Snart kommer papprerna från tingsrätten med. Hoppas det går som jag vill.

Hoppas ni mår bra där ute! Ta det lugnt på varlborg!
Må väl! / Daniel

Visa fler inlägg