När ens sambo blir gravid två månader efter en förlossning!

När ens sambo blir gravid två månader efter förlossningen. Hur går det till liksom? Tänker man inte att man har fullt upp med det lilla knytet man redan har? Men vissa tänker att det ska vara nära med åldrarna. Läste om en tjej som hade blivit gravid efter några veckor. Det får mig att fundera på att man kanske ska använda skydd och låta kroppen hämta sig.
 
Men det var inte det jag skulle skriva om. Tänkte skriva lite om julhelgen som råder.
Vi hämtade Loke i Onsdags och vi började med att slå in lite julklappar till det vi skulle ha med oss till svärföräldrarna. Vi tog det bara lungt och hade det skönt i Onsdags.
 
I torsdags så var vi hos svärföräldrarna och fixade till granen. Loke tyckte det var kul att klä den. Vi passade även på att ta lite bilder på dom som pepparkakor. Blev lite mat på kvällen med lite godis. Dock var vi tvugna att åka in till stan för att hitta finkläder till Loke. Det som fanns i väskan var inte något att använda. En vit/randig tröja med noppor och med fläckar som inte gick att tvätta bort. Det är inte okej alls. Som tur är så har han oss som löser problemet.
 
Sen på julafton var det fullrulle. Vi vaknade och barnen fick öppna lite julklappar. Sen gick vi över och åt lite julfrukost med lite klappar. Loke var riktigt nöjd med ena klappen som han roade sig med i flera timmar. En bilbana som man kan bygga på. Så blir att fylla på så den blir större :D
Vi gick hem och lät barnen sova lite innan vi skulle tillbaka innan Hannas släkt kom. Vi åkte över till Bill och Åsa oxå för att lämna lite klappar. Barnen blev så röda i ansiktet förutom Kajsa. Hon var nog nöjd med sina, dock ingen att använda dom med så är någon sugen på att träffa en rockabilly brud så skriv en kommentar så visar jag Kajsa den :P
 
Vi kom över efter Kalle och hans vänner. Så hade ena av Hannas kusin med familj kommit. Loke hinner bara komma in och se bilbanan igen så hör man han säga "ja den är kvar". Knasiga underbara unge. Vi hinner inte vara där länge innan resten ramlade in. Vincent log och sov nästan hela julafton. Blev inte så mycket för honom. Det är ju inte så konstigt. Han är ju bara två månader.
Vi sätter oss och äter lite. Har det trevligt med riktigt god mat. Vi sätter oss i vardagsrummet efter det så tog det inte lång tid innan tomten kom. Loke sprang pch öppnade dörren. Han blev lite rädd för tomten i början men det släppte. Han sprang gärna fram och hämtade klappar och kramade tomten med.
 
Jag fick lite pressent kort, Kan behövas nu när 30 KG är borta. Behöva lite nya kläder tycker Hanna. Tycker man kan ha lite stora kläder på sig. Men icke, men hon får ha det utan problem. :P Kvinnor och deras logik haha.
Fick även ett roligt spel, Idiot Kunskap. ÄLSKAR onödig information. typ som hur länge har en gris orgasm? 30 minuter. Tänk att vara med en tjej som har det i 30 minuter. Hade varit roligt att se när dom dansar runt som popcorn. :P
 
Hoppas Hanna blev nöjd med sina från mig. Väntar dock på att det ska kommas igång med böckerna så man får se vad som händer. Om det är något jag har vinning av ;) :P
 
Vi hade julklappsspelet med. Fick lite små roliga saker. Loke var med och kastade tärningarna och hjälpa folk så dom fick sina klappar. :P
 
Måste bara berätta en sak med. Hannas systers kille är en STAR WARS nörd. Så allt han fick från oss var med STAR WARS haha. En nörd ska ha nörd saker :P
 
 
Igår så tog vi det bara lugnt. Det gjorde vi idag med. Bara lagat lite god mat och bara haft det mysigt. Imorgon blir det lite mer fullrulle. Måste inhandlas lite saker inför Vincents dop. Dock vet vi inte än hur många vi blir. Alla inbjudningar verkar inte ha kommit fram än.
 
Ni får ha det så gott. Bjuder på lite bilder från Julafton =)
 
må väl! / Daniel
 
 
 
 

Småbarnsförälder och sexliv?!

Som föräldrar vill vi alla ge våra barn det absolut bästa. Vi anstränger oss gärna lite extra för att köpa fina och bra kläder och leksaker och prioriterar bort annat för att kunna tillgodose barnets behov. Många tänker kanske inte på att ett bra parförhållande är något som ger glädje och trygghet för hela familjen. Att lägga tid och energi på att utveckla er eget relation är därför inte egoistiskt mot barnet, utan tvärtemot något man gör för barnets skull.
 
Med ett litet barn är det mycket som förändras och det är lätt att låta partnerrelationen komma i andra hand. Kanske turas man om att passa barnen hemma och går ut var för sig för att träna, träffa kompisar och uppleva det ”verkliga” livet. Det är viktigt att komma ihåg att livet där hemma är precis lika verkligt och viktigt, och att ni behöver skapa utrymme för att kunna leva som vuxna och som ett par i ert hem. Både stora och små mår bra av att barnen kommer i säng så att ni vuxna får lite egen ”vuxentid”. Satsa på parförhållandet – så blir ni bättre föräldrar!
 
När man har barn är förutsättningarna för spontana sexuella aktiviteter inte lika bra som tidigare. Många saknar den impulsivitet som man kunde ha förr. Men om man jämför för mycket med hur det var förr kanske man missar en del nya möjligheter? Ta vara på impulsiviteten som ni hade förr, lägg till lite kreativitet och se om tiden kan användas på ett annat sätt: Kan ni få en stund för er själva när barnet har sin sovstund på förmiddagen? När barnen har somnat på kvällen? När de lite större barnen ser på barnprogram på lördagsmorgonen? Eller när de stora barnen är på träningen på onsdagskvällar?

För många kan det också fungera att bestämma ett visst datum. Det kan innebära barnvakt och biobesök, men det kan lika gärna vara en överenskommelse om att den kvällen stänger vi av tv:n och ger oss hän. Detta är ingen tråkig planering, utan något man gör för att prioritera förhållandet. Att ha något att se fram emot kan också skapa spänning, förväntan och stimulans. Prata om hur ofta ni skulle vilja ha sex och vad som är praktiskt genomförbart i den livsfas där ni befinner er nu.
 
Bra och dåliga cirklar
Sexualiteten påverkas lätt av andra problem i förhållandet. Något av det allra viktigaste i ett förhållande är att båda känner sig likvärdiga. Om det saknas går det snabbt ut över förhållandet och märks lätt i sexlivet. Om vi som par befinner oss i bra eller dåliga cirklar beror ofta på hur man tacklar en del småsaker. Ofta är det inte så mycket som ska till för att man ska komma in i vissa mönster eller kunna bryta dem. En typiskt dålig cirkel kan vara att han tycker att de har för lite sex, medan hon känner sig ensam om allt det praktiska som ska göras i hemmet. När kvällen kommer har hon ingen lust. Hon känner sig inte bara trött, utan också dåligt behandlad av sin partner. Men den som blir avvisad när han vill visa sin kärlek genom sex blir också sårad och känner sig illa behandlad, och då minskar motivationen för att delta i det praktiska.

Lösningen på detta är inte att börja köpslå med varandra. Försök hellre förstå de mekanismer som präglar just ert förhållande. Berätta vad ni behöver för att känna er älskade och uppskattade. Försök att gå varandra till mötes och närma er varandra utan att ställa för många krav. Om båda gör detta, kommer ni att kunna arbeta er in i en bra cirkel. Berätta vad du behöver – och lyssna på den andra. Att sätta ord på vad du tänker och behöver stämmer kanske inte med dina romantiska föreställningar, men det fungerar i alla fall betydligt bättre än tankeläsning!
 
Sök upp lusten
Om det var länge sedan man hade sex kan man också vänja sig vid att leva utan det. Om du är passiv och väntar på att lusten ska övermanna dig, kan du få vänta länge. Då kan det vara bättre att söka upp lusten i stället. Lägg dig intill den andra. Känn på din partners kropp, undersök och smek den – så kanske lusten långsamt kan återvända. Lusten har också lättare att komma tillbaka om den som har mest lust är tålmodig och inte pressar på, utan hittar andra sätt att visa sin kärlek.
 
Par med barn under ett år
Efter en förlossning upplever många kvinnor att sex kommer långt ner på prioriteringslistan. Under en period kan hormonella förändringar i kroppen göra att lustkänslan blir svagare och slidan torrare. En del har fysiska besvär eller upplever att de får tillräckligt med fysisk kontakt genom barnet. Du som är kvinna kan kanske uppleva att amning, bärande och blöjbyten är så krävande att du inte själv känner något behov av att få eller ge fysisk uppmärksamhet. Du som är man kan visserligen inte amma själv, men det finns mycket annat du kan göra. Du kan bära och trösta, du kan byta blöjor och bada barnet. Genom att ta ansvar för detta får du fina upplevelser med ditt barn och mycket mys och närhet. Samtidigt ger du mamman möjlighet att återhämta sig lite och ha sin kropp för sig själv ett tag. Även om barnet ger er mycket behöver ni också varandra. Ta vara på den fysiska närheten i förhållandet även om kroppen ännu inte känns redo för samlag.
 
Källa http://www.babyvarlden.se
 
 
 

En kort intervju med författaren Josefine Lindén!

Hej Josefine, hur är läget?
- Hej, Tack det är bara bra!

Hur kommer det sig att du valde att skänka två signerade böcker av "Tjerna - en kaptens hjärta"?
- Det är det minsta jag kan göra. Tjerna är känd för sitt stora hjärta så det passar extra bra här tycker jag.

Hur fick du idéen till Tjerna boken?
- Han är en ikon och jag var extremt nyfiken på honom som person. Jag är väldigt glad att han tackade ja.

Du är ju själv AIK:are, hur länge har du varit det och hur blev du det?
- Jag flyttade från Borås (!) till Täby utanför Stockholm när jag var 8år. Där var folk i området gårdare så det var självklart för mig att hålla på Gnaget. Det är något med passionen, svärtan, det icke propra, som alltid tilltalat mig. Livets vackraste klubbmärke.

Kommer det komma någon annan bok som har med AIK eller fotboll att göra?
(Om ja, vad kommer den handla om?)
- Yes! 2016 kommer TIFO, en ungdomsroman om fyra supportrar som lever sitt liv för klubben. Helt fiktiv såklart.
Dessutom kommer biografin på Mats Rubarth, som kanske inte alls är helt som man tror att han ska vara ...

Du var även nere i Grekland och renoverade ett boende, hur kom det sig?
- Jag ville göra något bara, som många andra fick jag panik av att se på. Jag samlade in pengar och byggde ett shelter med toaletter och dusch tillsammans med fantastiska Rufus Lidman.

Dom pengarna som kommer in från auktionen, vart vill du att dom ska gå?
- Till dom som är fast vid gränserna. När dessa familjer äntligen överlevt bomber och farligt hav så är dom nu stoppade i kylan. Det är vidrigt.

Hur var Tjerna att umgås privat med?
- Vänlig, extremt rolig, han har en smart humor. Litterär, fått många nya favoritförfattare tack vare honom!

Folk som kanske inte vet vem du är, berätta gärna lite om dig själv.
- Well, den skrivande ensamvargen som blev civilingenjören som blev Konceptutvecklare på TV4 som blev författare. Att skriva böcker och kombinera det med olika insatser för att hjälpa andra är mitt livsmål. Håller AIK-fanan högt på Söder, bor med två små barn och en katt. Stått på Norra, varit gravid på Östra, njöt av Norra igen sista året på Råsunda. Nu Årskort på familj och åker på så många bortamatcher jag bara kan.
Barnen 3 och 5 år följer med på Friends och älskar det.

Du finns på instagram o Twitter. Hur kommer folk i kontakt med dig där?
- Insta: josefinelindens
Twitter: josefinelinden

Tack Josefine för att du skänkte böckerna och hoppas vi får in massa pengar och tack för din tid att svara på frågorna!

Är du intresserad av att lägga ett bud på någon av böckerna?
Kolla in tradera då!
http://www.tradera.com/item/112002/248095288/tjerna-en-kaptens-hjarta-signerad-av-daniel-tjernstrom-8-aik
 
 


Visa fler inlägg