barnakuten östra sjukhuset

Denna veckan startade så bra. I måndags så var jag, Hanna och Vincent på en salladsrestaurang och åt lunch. Allt smakade som det brukade när vi var där. Timmarna går och jag började få ont i magen. Blev orolig att det hade något med operationen att göra. 
 
Efter ytligare ett par timmar så började Vincent att kräkas. Hanna började någon timme senare. Det var ett spykalas mellan dom två. 
Jag kontaktade chefen för att informera om att jag inte skulle komma på tisdagen. Första dagen på på jobbet igen efter pappaledigheten. 
 
Vincent slutade spy. Hanna var uppe ett par gånger under natten. Dock på tisdagen började allt om igen för Vincent. Han spydde ner mig och Hanna i olika omgångar. Ville knappt deicka något. Prövade med välling, vatten, vätskeersättning osv. Dock ville han inte ha något av det så beslutade att åka in med honom till barnakuten. Där framme fick vi fylla i en lapp med namn och adress. Sen fick vi ett eget väntrum med tanke på att han kunde spy. Vi sätter oss där inne och han började leka där inne. Han ville kolla på alla saker och röra vid allt. Han var pigg och glad fast han inte hade ätit och druckit något. 
 
En SSK hämtar oss in till ett annat rum där vi skulle ta lite tester. Alla testar var bra och vi fick gå tillbaka till väntrummet. Efter någon timme kommer doktorn. Så då fick vi ett annat rum. Där ville dom ha ett kisseprov på honom. lyckades få i honom lite vätskeersättning. Dom blandade i någon saft eller något liknande som han gärna ville ha mera av. Vi fick testa olika sätt att få honom att kissa stopp som bara dem. En sköterska kom och sa att hon hade hört från en kollega om barn sitter och plaskar så kunde det komma igång. Vi fick lite leksaker och började leka med dom i ett handfat som var väl uppfyllt. Det kom lagom för ett UVI test. Det visade inget och dom skickade hem oss. Från 12 till 18 tiden på sjukhuset för igentligen inget vettigt vad detta berodde på.
 
Så under onsdagen trodde vi att det skulle gå bättre. Dock började han spy igen. Så jag var på jobbet och Hanna var hemm med honom. Hanna och Vincent åkte in till sjukhuset igen för ni hade han inte kissat på hela dagen. Så åkte upp och mötte dom på östra. Vincent hade spytt i bilen på vägen in. Tog ett tag innan vi fick träffa sköterskan. När dom hade träffat ssk så verkade alla prover ytligare en gång till vara bra. Vi skulle försöka få i honom vätskeersättning. Han fick i sig bra igår under tiden vi var på sjukhuset. Han fick även lite isglass för vätskans skull. 
 
Fick vänta LÄNGE på dokrorn. Dom kom inte fram till något denna gången förutom magsjuka och lite hård i magen så kan dom inte säga något annat. 
 
Idag har han druckit en flaska välling på morgonen och lite smoothie samt vätskeersättning. Idag har han inte spytt vad jag vet om. Kunnat kissa ytterst lite. 
 
Hoppas han ska vara piggare imorgon när vi båda är hemma med honom. Man känner sig så jävla hjälplös när han mår såhär. Tanken var att Loke skulle komma i helgen men han får vara kvar hos sin mamma pga av magsjuka. Vill inte att han ska behöva åka på den skiten Vincent har. Man känner sig så hjälplös med en pojke. Vad skulle man inte göra då med två grabbar?
 
 
Håller tummarna för att Vincent är frisk imorgon. Så han vill äta och dricka samt göra sina behov. 
 
Nu blir det lite film för att slappna av efter dagens arbete. 
 
Må väl! / Daniel