Hur är det att ha lämnat den Nazistiska rörelsen?

Hur kommer det sig att du lämnade den nazistiska rörelsen?
Det var en sådan dubbemoral i rörelsen. Vi hade folk som sa att dom hatade knark och invandrare, när alkoholen hade kommit innanför västen så gick det jättebra att knarka och ligga med invandrare. Samt att jag lärde känna folk med invardrarbakrund.
 
Hur kommer det sig att du hamnade i rörelsen?
Hade flera bekanta som hade syskon som var skinskallar. Jag och en kompis började hänga med dom. Vi tyckte dom var tuffa och hade häftiga kläder. Efter ett tag började man ta del av deras åsikter och började tänka i dom banorna. När vi blev äldre så så började vi bli mer och mer aktiva inom rörelsen.
 
Hur tog dina vänner och familj att du var nazist?
Flera av mina såkallade vanliga vänner brydde sig inte. Vissa av deras vänner frågasatte hur dom kunde umgås med mig. Då sa dom bara att "han är inte nazist". Min familj. Jadu, vad ska jag säga. Vet att min mamma kände skam och ilska. Min pappa vet jag faktiskt inte. Vi har aldrig pratat om detta. Inget som jag har tänkt på att diskutera med honom heller.
 
Hur var rörelsen i staden där du kommer ifrån?
Det fanns en stor skara folk som var aktiva eller hängde med oss. Flera av oss var kända bland motståndarna inom RF och AFA. Blev rätt mycket bråk under vissa perioder. Vi kunde sitta på en pub och så ramlade det in motståndare. Det har hänt att man har hoppat på folks huvud och sparkat folk lite överallt.
 
Vad har du att säga om rörelsen i sig?
Man lovar folk guld och gröna skogar. Att vi svenskar är så mycket bättre och att vi alltid kommer ställa upp för varandra. Dock pratar man ju aldrig om baksidan av den. Åsiktsregistreringen, domar, misshandel, att "vännerna" bara finns där när man är med i rörelsen. Man är inte bröder in i döden som man säger till varandra.
 
Hur var det att hoppa av rörelsen?
Jag trodde det skulle vara lätt att lämna rörelsen. Dock hade jag fel. Massa hot. Misshandel. Dom har även hotat folk i min familj. Under det första året fick man alltid vara på sin vakt och kolla över axeln så dom inte fanns i närheten. Vissa av hoten kom i rena dödshot.
 
Hur lever du idag och arbetar du på något sätt för att motverka folk att gå med i rörelsen?
Idag lever jag ett lugnt liv och arbetar. Har kontakt med olika kommuner om olika saker som är på väg. Får se om jag kan hjälpa till dom på något sätt. Man vill gärna få folk att inse att rörelsen är något negativt. Se bara på vad som händer nu när Trump kommre bli president. Risken för ett tredjevärdskrig är på väg.
 
Har du något mera du vill tillägga?
Ja, längre fram så får vi diskutera detta längre och mer ingående för dina läsare. Har mycket att berätta om rörelsen och livet inom den. Detta vi har gjort nu är för att se om intresset finns att berätta mera.
Och stort tack till dig Daniel som tog dig tid att prata med mig. Nästa gång så får vi ses över en bit middag och prata gammla minnen. =)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Tack säger jag till min vän som ställde upp och pratade lite om livet han har levt. Kommer inte berätta hans namn då han inte vill gå ut med det just nu, när det kommer en längre diskution mellan oss så kommer det namn och även bilder från livet han levde.
 
Må väl! / Daniel