I samarbete med Bookbeat.com erbjuder dig en frimånad på ljudböcker!

Tommy Deogans storebror Tony dog i ett huliganbråk i Högalidsparken i augusti 2002. Enligt vittnerna berättade om hur AIK-huliganer sparkat och hoppat på hans huvud och bröstkorg.

Jag har lyssnat på boken "Blodsbröder" skriven av Tommy Deogan. Idag är Tommy en svensk författare, politiker, och föreläsare mot våld.

"Blodsbröder" handlar om Tommys liv samt om storebror Tony. Tony var en hängiven IFK Göteborgs supporter medans Tommy var GAIS supporter under sin uppväxt. Tony var en kille som var känd i området 8-2, 8-2 myntade han igenom att ta den 8 bokstaven i alfabetet samt den 2. Hallonbegen är alltså 8-2, det uttrycket används än idag i Stockholmsområdet. Tommy såg upp till sin storebror och ville precis vara som han. Tony räddare Tommy ur olika situationer som en räddade ängel. Det kanske passade bra att vara en räddande ängel med tanke på vilket lag han höll på. I boken så berättade Tommy om en sak hans bror hade sagt i samband med att Tommys skriskor blev stulna. Då sa han detta "Tommy, små pojkar kan sno saker och ljuga om det, men bara en man kan förlåta." Det är något som har fastnat i mitt huvud som jag har tänkt en del på. Det är något som är riktigt stort och fint sagt.

 Tony var en kriminell kille som hade många vänner om kring sig. Hans vänner begick en massa brott och flera av dom missbrukade narkotika. Det var något som Tony aldrig gjorde. EN pundare var inget värd i hans ögon. Under uppväxten i Hallonbergen verkar det finnas en mängd oskrivna regler för dessa bröder Deogan. En sådan är att aldrig ge sig på så kallade ”oskyldiga” (kvinnor, mobbade eller andra som anses för svaga för att kunna försvara sig själva) och att straffa dem som gör det. När Tony blir vittne till en gruppvåldtäkt polisanmäler han det och en period av hot och våld mellan Tommy och våldtäktsmännen börjar.
Man får även ta del av olika avslöjanden från delar av olika huliganfirmor samt att det publicerades ett öppet brev från en huliganfirma om misshandeln.

Jag har fått möjligheten att lyssna på denna boken via Bookbeat. Dom erbjuder så man kan lyssna i mobilen via deras app som finns på iTunes samt google store!

Detta är perfekt för mig som har dyslexi samt småbarn. Kan lyssna medans vi var ute på promenad, när jag städar när jag lagar mat eller när vi ligger och gosar när dom har somnat. Så nu vill jag passa på att ge DIG möjligheten att testa Bookbeat oxå. Klicka på länken nedanför så bjuder dom på EN månad gratis lyssning av deras 1000 tals böcker.
Jag har hittat massa böcker jag kommer lyssna på. Om en bok är 8 timmar lång så är den kanske 3 veckor lång att läsa med småbarnslivet samt jobblivet =)
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Samarbeten
Taggar: AIK, Bookbeat.com, Göteborg, böcker, ljudböcker, lokespappa.se