Ännu en gång i tingsrätten ang vårdnaden

Idag var det dax igen att vara i tingsrätten ang vårdnaden om Loke. Som tidigare ansöker jag om varannan vecka och hon har tidigare ansökt om ensamvårdnad. Då har jag enbart haft fredag kl 15 till måndag kl 08:00. 


Men nu är det utökat iaf från onsdag till söndag kl 17. Efter sommaren blir det tisdag till söndag kl 17. 

Sen är det tillbaka till tingsrätten i september för att slutgiltigt beslut. Så hoppas det blir varannan vecka. För det hade varit det bästa för Loke. 

Efter rätten så möte jag upp Hanna och vincent. Vi var och handlade lite innan vi skulle till BVC med Vincent. Det var dax att få spruta igen mot mässlingen. Nästa spruta är inte förens vid 5 års åldern. 

Vi åkte till IKEA för att möta upp Bill och Åsa för att testa afternoon tea. Var ingen wow som man trodde när man läste om det. Men det var helt okej. Blev lite besviken. Man fick välja fyra saker bara. Men men, dom kanske ska ändra det som står på nätet och vad som står på IKEA. 

Vi åkte hem sen för att äta lite middag med dom oxå. Dom hade visning på sin lägenhet. Då får man ställa upp och låta dom hänga hos oss och äta lite. 

Nu ska jag och Hanna kolla lite på dumburken. 

Må väl! / Daniel


De sista dödstimmarna i Jonestown

När Jim Jones insåg att slutet var nära beordrade han ett massjälvmord där 909 dog.


För över trettio år sedan tog livet slut för medlemmarna i sekten Folkets tempel. I ett spektakulärt massjälvmord, triggade av sektledaren Jim Jones. Detta är deras historia.

Jim Jones och medlemmarna i Folkets Tempel skulle undersökas, lovade kongressmannen Leo Ryan. Ryan ville bilda sig en uppfattning om livet i Jonestown. Det blev startskottet till masssjälvmordet som skakade en hel värld.

Leo Ryan blev eskorterad runt i Jonestown i Guyana och fick tala med sektmedlemmarna för att se om de hade en möjlighet att lämna staden. Men ingen vågade uttala sig negativt om livet i Jim Jones miniatyrstad. Strax innan Ryan skulle lämna djungelstaden för att åka tillbaka till USA fick han en lapp i handen av en sektmedlem. Det satte igång ett händelseförlopp som slutligen ledde till att 909 personer dog i Jonestown och fem andra mördades på en närliggande flygplats.


Kongressmannen avrättades

Leo Ryan kom till Jonestown den 17 november ihop med flera andra, bland annat ett teveteam och flertalet journalister. När han dagen efter skulle resa därifån följde 15 missnöjda sektmedlemmar med honom. Det ledde till att en av Jim Jones närmaste män, Don Sly, attackerade Ryan med en kniv. Men attacken stoppades och Ryan och avhopparna kunde lämna Jonestown.

Men Jim Jones hade andra planer. En av avhopparna, Larry Layton, var egentligen Jones man. När Leo Ryan och de andra anlände till den närliggande flygplatsen Port Kaituma Airstrip dök en lastbil upp med Jones så kallade "röda brigad". Brigaden - och Larry Layton som befann sig intill planet - började skjuta på Ryan och de andra och när avrättningen var över hade fem personer dödats på flygplatsen. Ryan var en av de döda. Han blev den första och enda kongressman som dödats under sitt yrkesutövande i USA:s historia.


Nekades inträde av Sovjet

När Jones som fortfarande befann sig i Jonestown hörde om massakern på flygplatsen insåg han att slutet var nära. Han samlade ihop de kvarvarande medlemmarna och höll sitt ökända tal. Han började med att förklara att det inte blir något exodus till Sovjet efter mordet av Ryan. Han talade om att den amerikanska regeringen snart skulle dyka ner med fallskärmar och "skjuta våra bebisar, tortera våra barn och åldringar. De som blir tillfångnatagna kommer att växa upp för att bli dockor".

Det var ungefär vid den tidpunkten som Jones och några av medlemmarna föreslog "revolutionärt massjälvmord" genom att dricka cyanid blandat med drycken Flavor Aid och sömnmedel. Många började skrika och gråta men Jones slog ner på dessa:

– Sätt stopp för hysterin. Det här är inget sätt för socialistiska människor att dö på. Inget sätt för oss att dö på. Vi måste dö med värdighet. Var inte rädda för att dö. Döden är bara ett steg över till ett annat plan. Döden är vår vän.

Det är nu någon säger "ta lite" och delar ut cyaniddrycken. Innan allt var över sa Jones:

– Ta våra liv ifrån oss. Vi lade oss ner. Vi blev trötta. Vi begick inte självmord utan revolutionärt självmord i protest mot den inhumana värld vi lever i.


Barnen skulle dö först


Det beordrades att barnen först av alla skulle få drycka cyaniden och att familjer skulle dö i varandras närhet. När myndigheter kommit till platsen hittades de flesta döda i närheten av paviljongen där Jones höll sitt tal. Jones själv hittades död på en stol med ett kulhål i huvudet. Det sades att han inte klarade av att drycka cyaniden utan beodrade en av sina närmaste män att döda honom.

När solen återigen gick upp hade 909 människor dött i Jonestown. 276 av dem var barn.

Myndigheterna hittade en ljudinspelning av de 45 sista minuterna som berättade vad som egentligen hände i Jonestown den 18 november 1978.

33 personer överlevde tragedin i Jonestown. De hade flytt genom djungeln en kort tid innan tragedin. Men ärren bär de för resten av livet.

30 år senare träffas fortfarande många av dem som hann fly tragedin. De uppskattar fortfarande vänskapen, tempelns samhörighet och den utopiska drömmen om en värld fri från rasism och orättvisa.Skäms på er på Åhlens!

Nu har ni på åhlens tappat mig som kund!
Det är så vidrigt hur fan ni kan göra såhär. Visst, ni är ett företag som vill tjäna pengar och allt det där. Men att maila ut ett sådant mail var bland det vidrigaste jag har varit med om. 
Ska ni börja ta extra betalt för ljusen nu för att "hedra" offren? Ni ska fan skämmas! Hoppas flera bojkottar er och ni som tog beslutet går ut och visar era ansikten inför offrens anhöriga. Fy fan vad jag skäms för er!


Hur kan man vilja rea ut skiten? Släng det eller ge det till bättre behövande i andra länder. Nej då, någon på kontoret har rökt en jävla holk och säger "Du gurra, jag har en bra idé, det som hände här om dagen. Det blev en del rökskadade saker du vet. Vi rear ut det!!!! Bra idé va?!?!? Jag skickar ett mail till våra kunder och berättar om det!"


Något fel är det ju. Ska den stackars 11 åriga flickan som dog och dom tre andra inte få ro? Ska inte anhöriga få bearbeta chocken? Ska inte stockholmarna och resten av Sverige försöka komma på vad som har hänt? 

Nej vi rear ut rökskadade saker ist. 


Jävla idioter! Hoppas flera företag som säljer sina produkter bojkottar åhlens!
Visa fler inlägg