Liam, en stund på jorden

Fick ett mail här om dagen om jag ville läsa boken "Liam, en stund på jorden" och skriva om den på bloggen. Självklart tackade jag ja till det. Vi pratade om boken här hemma några dagar innan mailet kom. Ska bli intressant och jobbigt att läsa denna. Efter man fick barn så blev man så "blödig" när det gäller saker om barn. 


Boken handlar om "Marcus Kowal är en framgångsrik kampsportare med stora drömmar. Hans drömmar tog honom hela vägen från förorten i Göteborg till Los Angeles där han idag driver tre kampsportsgym.


Den 3:e september 2016 vändes hans värld upp och ner när han fick uppleva något som ingen förälder någonsin bör få uppleva. Hans lilla son Liam på 15 månader blev påkörd av en rattfull 72-åring. Som den fighter han är kämpade Liam hårt, men han klarade sig inte.


Sedan den dagen lovade Marcus sig själv att kämpa mot rattfylla och för organdonation.


 Jag kommer aldrig att ge upp, jag är en fighter. Jag gör det i Liams namn och hans död ska inte vara förgäves. Jag ska känna solens strålar igen och vi ska ta oss igenom det här.


Det här är min fight, det här är min historia. En historia jag önskar att jag aldrig behövde berätta"


Jag och Hanna återkommer när vi har läst klart boken!


Må väl! / Daniel(null)

0 kommentarer
publicerat i Allmänt
Taggar: Agneta Sjödin, LA, Liam, Liam en stund på jorden, Marcus kowal, bok, mma, rattfylla, rattfyllo

Att ha barn med Autism

Innan sommaren fick Loke sin diagnos, autism. En lindrig form av det.
Han har sina specialintressen. Just nu är det väldigt mycket om rymden och solsystemet. Det är ett väldigt brett område så vi får se hur länge det håller i sig. 

I tisdags var det första dagen med utbildning om autismen via habiliteringen. Nu är det två gånger till. Första gången pratade dom mest bara om vad autism är. Det är något som man redan vet. Dom andra dagarna kommer vara mer intressanta. 

"Autism är en funktionsnedsättning. Den som har autism tolkar saker som händer på ett annat sätt än andra. Det kan vara svårt att ta in mycket information och att umgås och kommunicera med andra. Det är också vanligt att ha specialintressen, och att upprepa vissa beteenden.

Orsakerna till autism är inte helt kända, men troligen är funktionsnedsättningen delvis ärftlig. Det är vanligast att få diagnosen som barn, men ibland kan även vuxna genomgå utredning och få diagnosen."

Nu när vi har fått det bekräftat att diagnosen finns så kan vi kräva mycket mera från kommunen, skola och alla andra myndigheter. 
Nu är det extra viktigt att jag och Lokes mamma ska kunna samarbeta för hans framtid. Gäller att vi alla som är runt Loke ska kunna samarbeta och prata. Hoppas verkligen att det kan ske!
(null)

(null)

Fyra års slit i rätten är över!

Nu är det äntligen över att strida för vårdnaden om Loke. Från att enbart ha varannan helg till växelvistboende!


Nu kan man släppa all den stressen och fokusera mer på kommande utmaningar 😃

Som jag har skrivit tidigare så kommer jag ALDRIG sluta kämpa för mina barn!

Så skönt att det finns lite hopp för rättsväsendet i detta land. Synd bara att det skulle ta 4 år!


Visa fler inlägg