Att ha barn med Autism

Innan sommaren fick Loke sin diagnos, autism. En lindrig form av det.
Han har sina specialintressen. Just nu är det väldigt mycket om rymden och solsystemet. Det är ett väldigt brett område så vi får se hur länge det håller i sig. 

I tisdags var det första dagen med utbildning om autismen via habiliteringen. Nu är det två gånger till. Första gången pratade dom mest bara om vad autism är. Det är något som man redan vet. Dom andra dagarna kommer vara mer intressanta. 

"Autism är en funktionsnedsättning. Den som har autism tolkar saker som händer på ett annat sätt än andra. Det kan vara svårt att ta in mycket information och att umgås och kommunicera med andra. Det är också vanligt att ha specialintressen, och att upprepa vissa beteenden.

Orsakerna till autism är inte helt kända, men troligen är funktionsnedsättningen delvis ärftlig. Det är vanligast att få diagnosen som barn, men ibland kan även vuxna genomgå utredning och få diagnosen."

Nu när vi har fått det bekräftat att diagnosen finns så kan vi kräva mycket mera från kommunen, skola och alla andra myndigheter. 
Nu är det extra viktigt att jag och Lokes mamma ska kunna samarbeta för hans framtid. Gäller att vi alla som är runt Loke ska kunna samarbeta och prata. Hoppas verkligen att det kan ske!
(null)

(null)